укр

eng

На ринку часнику в Італії та Іспанії конкуренція посилюється через збільшення імпорту

В багатьох країнах світу  зараз спостерігається тенденція до збільшення  виробництва часнику, з огляду на те, що глобальний попит на цей продукт продовжує зростати.  При цьому деякі країни, які відносяться до потужних гравців на світовому ринку часнику вимушені зараз експортувати більшу частину врожаю саме через збільшення конкуренції на внутрішньому ринку. Яскравим прикладом тому є Іспанія.

Поточний сезон для іспанських виробників часнику почався не так позитивно, як два попередніх. Причиною тому є експансія китайського часнику.  Як пояснюють виробники, через збільшення обсягів імпорту, ціни зараз перебувають на незадовільному рівні і продовжують знижуватися. Більше того, для багатьох виробників поточні ціни взагалі не покривають собівартості, повідомляє портал  Freshplaza.com.

Саме конкуренція з імпортом стимулює експорт часнику в Іспанії. За останніх 10 років частка врожаю, який Іспанія відправляє на експорт зросла з 35% до 85%. Головними експортними напрямками є країни Європи, Північної та Південної Америки, Африка та Австралія.

Так,  на ринку Італії сьогодні представлений переважно іспанський часник, хоча він і коштує трохи дорожче від вітчизняного. За даними фахівців найбільшого гуртового ринку Італії «Веронамеркато» (Veronamercato S.P.A), які були ексклюзивно представлені для порталу  «Інфо-Шувар»,   іспанський часник на ринку Італії пропонується, в середньому, по  2,70-4,00 EUR/кг. Для порівняння, в минулому році, ціна на  іспанський часник в перебувала на рівні 3,0-4,0 EUR/кг , тобто, в порівнянні із попереднім сезоном іспанський продукт на ринку Італії навіть трохи подешевшав.

В той самий час  часник італійських фермерів пропонується на гуртових ринках країни по 1,50 - 2,50 EUR/кг за три головки , або  2,00-3,00 EUR/кг у випадку з пучками.

Крім Іспанії часник в Італію постачають Франція, Аргентина та Єгипет.

Що стосується вітчизняного виробництва, то найпопулярнішими сортами серед італійських покупців є   Polesano (регіон Венето), Voghiera (Емілія-Романья), червоний Sulmona (Абруцці). Інші сорти часнику доступні на ринку лише за спеціальним замовленням. Основними регіонами, де в Італії вирощується зараз часник є Венетто та Кампанья.

За словами представників ринку «Веронамеркато», часник зараз користується доволі помірним попитом на ринку Італії. Головними експортними напрямками для італійського часнику є країни Північної та Східної Європи.

За даними моніторингу «Інфо-Шувар», на найбільших гуртових ринках України часник,станом на сьогодні пропонується за середньою ціною 25-55 грн/кг (0,83-1,84 EUR/кг). Слід зазначити, що, в порівнянні з минулим роком, поточна ціна на часник в Україні знизилася на 10%.

info.shuvar.com

новини

часник

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити