укр

eng

В липні Україна суттєво збільшила експорт кавуна

Україна цього року розпочала експорт кавунів досить рано. Саме такий сценарій прогнозували фахівці «Інфо-Шувар» ще в травні, напередодні сезону. Перші фури із смугастою ягодою були відправлені з України до Молдови вже у другій половині червня, тоді як  в попередні сезони експорт традиційно стартував на початку липня.  А вже у липні,  Україна відвантажила  на зовні більш ніж 9,5 тис. тон українського кавуна. Це в 2 рази більше, ніж рік тому, взагалі, такий показник за липень є одним з найбільших за останні 5 сезонів.

Втім , підсумки експортного сезону по кавуну можуть буди зовсім не втішними, бо вже у серпні, в українських господарствах почались проблеми із якістю кавуна, крім того, суттєво зменшилась врожайність і зросла ціна. Через аномальну спеку, кавун буквально пікся на полях, тому вже ближче до середини серпня, навіть на внутрішньому ринку відчувався брак пропозиції кавунів задовільної якості, а експортну партію могли сформувати лише поодинокі виробники.

За даними «Інфо-Шувар», протягом серпня український кавун подорожчав майже в 2 рази, сьогодні ціни вже досягли рекордних показників за всю історію Незалежності: господарства Півдня пропонують кавун по 2,5-4,0 грн/кг (0,08-0,13 EUR/кг), в залежності від якості, ціни на українських гуртових ринках досягли показників 3,0-5,5 грн/кг (0,1-0,18 EUR/кг). Нагадуємо, рік тому, український кавун коштував в 2,5-3 рази дешевше і саме у серпні було відвантажено його найбільший обсяг за весь сезон 2016 року- 8,3 тис. тон.

info.shuvar.com

новини

кавун

Україна

експорт

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити