укр

eng

Падіння цін на промислове яблуко в Польщі відбулось через позицію найбільшого виробника концентрату

В Польщі знизилися ціни на промислове яблуко через відмову найбільшого виробника на ринку яблучного концентрату закуповувати сировину за вищими цінами.

 «Як ми вже передбачали раніше,  на ринку переробки яблук зараз повторюється ситуація десятирічної давності. Різке падіння цін було спричинено рішенням найбільшого гравця на ринку яблучного концентрату різко знизити закупівельну ціну, менші підприємства послідували за цим же принципом», - пояснив Томаш Іжевський, президент переробної компанії «Warwin Warka» в інтерв’ю для порталу portalspozywczy.pl.

За словами пана Іжевського, зараз важко передбачити яким чином будуть формуватися ціни на промислове яблуко в найближчі місяці. Проте, якщо ціна на сировину буде висока, відповідно зросте ціна на яблучні соки і концентрати.

Як вже повідомлялось раніше на «Інфо-Шувар», на цьому тижні ціни на промислове яблуко в Польщі суттєво знизились. Так, якщо ще тиждень тому польські переробники закуповували сировину по 0, 17-0,18 EUR/кг, то сьогодні яблуко підприємства приймають не дорожче 0,14-0,15 EUR/кг. 

Оскільки виробники яблук в Польщі впевнені, що причиною такого різкого падіння стала саме змова заводів, що виробляють концентрований сік, вони вирішили звернутись до Управління з питань  конкуренції та захисту прав споживачів із проханням провести розслідування  в цій справі. На думку садівників справедлива ціна на промислове яблуко не може бути нижчою за 0,19-0,20 EUR/кг.

portalspozywczy.pl

Польща

новини

промислове яблуко

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити