укр

eng

Розвиток вітчизняної аквакультури - найліпший шлях до збільшення споживання риби в Україні

Споживання риби та морепродуктів в Україні суттєво  відстає від розвинутих країн. Для багатьох українців ця продукція поки що дороге задоволення. Але покращити ситуацію цілком можливо, насамперед,  через розвиток галузі вітчизняної аквакультури, впевнений Любомир Гайдамака, директор по розвитку компанії «Vismar Aqua».
 
     «Безумовно, що перехід до індустріальних суперінтенсивних аквакультурних систем - це найголовніше  завдання для розвитку ринку аквакультури в Україні. Саме закрита аквакультура із цілорічним контролем основних оптимальних параметрів, котрі потрібні для вирощування риби,  зможе забезпечити полиці наших магазинів якісною та доступною рибою у необхідній кількості. Це дає можливість отримувати рибну продукцію цілорічно та відповідати на ринкові потреби покупців», – розповідає спеціаліст із аквакультури.
 
      Але розвивати цей бізнес в умовах України – завдання не з легких, бо передбачає великі інвестиції, в той час, як з боку держави майже ніякої підтримки для таких ініціатив не істнує. «Ферма по вирощуванню африканського сома у кількості 200 метричних тон на рік потребує інвестицій в районі 400 000 EUR. Таку ферму можуть обслуговувати двоє людей. Така ферма може приносити в районі 30% річних. Тобто, при нинішній вартості коштів, в Україні займатися аквакультурою дуже важко»,  – каже пан Гайдамака.
 
     Втім,  потенціал в галузі є  досить великий,  українські бізнесмени можуть розвиватись не тільки шляхом заміщення імпорту на внутрішньому ринку, а й через вихід на зовнішні ринки, використовуючи досвід інших країн. «Нідерланди, Німеччина, США, Китай - це країни, котрі досягли значних результатів в області аквакультури. Саме тому й потрібно рівнятися на кращих!», – зазначив Любомир Гайдамака.

«Нідерланди, Німеччина, США, Китай - це країни, котрі досягли значних результатів в області аквакультури. Саме тому й потрібно рівнятися на кращих!», – зазначив Любомир Гайдамака.

     Про існуючі  проблеми галузі та шляхи їх вирішення Любомир Гайдамака розкаже  14 вересня 2017 року, під час виступу на одній з найбільших подій рибної галузі України «Рибний день».  Конференція буде проходити в рамках виставки «Inprodmash», за адресою: Київ, Броварський проспект, 15. МВЦ.

info.shuvar.com

новини

риба

аквакультура

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити