укр

eng

Експерти прогнозують зниження обсягів виробництва картоплі в Польщі та Німеччині в 2017 році

Згідно прогнозів Європейської комісії, врожай картоплі у Польщі в 2017 році стане на 18% нижчим від минулорічного. «Зменшення обсягів виробництва може сприяти подальшому зростанню цін на вітчизняному ринку. За даними Центрального статистичного офісу Польщі (GUS), вже в липні цього року, ціни на картоплю в країні зросли майже на 12%, у порівнянні із аналогічном періодом минулого року», - про це повідомила порталу sadyogrody.pl, Магдалена Ковалевська, експерт сільськогосподарських ринків Польщі.

Також зменшення обсягів виробництва в поточному році очікується і в Німеччині, яка є найбільшим виробником картоплі в ЄС. Прогнозований врожай картоплі в цій країні стане на 5% нижчим, у порівнянні до минулорічного.

А от  у Франції, яка є другим за величиною виробником картоплі в ЄС, ситуація кардинально протилежна. Експерти прогнозують значне зростання виробництва, близько 13%, у порівнянні з 2016 роком.

За оцінками Європейської комісії, загальний врожай картоплі в країнах Європейсьокого Союзу в цьому році буде лише на 2% меншим, у порівнянні з минулим роком.

Загальна площа під вирощування картоплі в основних країнах-виробниках  ЄС, серед яких  Німеччина, Франція, Великобританія, Нідерланди та Бельгія, в 2017 році збільшиться на 4,6%.

 sadyogrody.pl

новини

картопля

ЄС

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити