укр

eng

Ринок живця свиней: передсвятковий штиль

У кінці року ціни закупівлі живця дещо стабілізувалися. Так, якщо на початку другої декади грудня середня ціна закупівлі свиней І-ї категорії укріпилася на позначці 45,4 грн/кг, то планові продажі упродовж передостаннього тижня 2017-го відбуваються за аналогічними цінами.

Зокрема, м’ясних свиней реалізують по 44-46 грн/кг, а ціна «двійки» коливається в межах 42-43 грн/кг. Торгівля поза межами зазначених цінових діапазонів велася епізодично, а підвищення цін реалізації було в межах 1 грн/кг та носило точковий характер на цьому тижні.

Хоча представники м’ясопереробної галузі вже кілька років поспіль відзначають відсутність ажіотажного попиту на свинину напередодні свят, цього тижня вони відчули все ж незначне пожвавлення торгівлі. Так, оператори відзначають 10-20% приріст обсягів реалізації у порівнянні з попереднім тижнем. З іншого боку, м’ясопереробники зауважують, що результати могли бути кращими, проте на заваді стали непердбачувано сильні снігопади. Тим не менш, є очікування, що наступного тижня попит буде дещо слабшим, зокрема з боку м’ясопеперобників. Останні цього тижня завершують підготовку продукції до свят, а більшість із них мають достатні запаси. Проте зміна закупівельних цін наступного тижня залежатиме не тільки від активності заготівельників, а й від пропозиції живця з боку невеликих «сезонних» операторів та кондиції їх тварин.

Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2015-2017 рр.

unnamed

agronews.ua

Україна

новини

живець

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити