укр

eng

Динаміка цін на молоко може скоро змінитися — АВМ

У першій декаді січня закупівельні ціни на молоко в Україні продовжили низхідний тренд.

Про це повідомила Яна Музиченко аналітик Асоціації виробників молока (АВМ).

Основні ціноутворюючі фактори залишилися незмінними. Залежність цін від експорту наразі визначальна. При цьому експортні компанії торгували за контрактами укладеними у листопаді–грудні 2017 року, коли ціни на молочні продукти у світі опускалися.

Наразі закупівельна ціна на екстра ґатунок продовжила низхідний тренд. Екстра ґатунок опустився в ціні на 10 копійок — до 10,03 грн/кг з урахуванням ПДВ.

Проте, розвиток світового ринку з перших днів нового року змінив свій вектор руху — наразі ціни на молочні продукти досить активно зростають. Підтвердженням того є друге поспіль укріплення Індексу цін на молочні продукти на торгах GDT.

Крім того, запаси масла в Європі практично нульові, та й у США, вони пішли на спад, що буде підтримувати попит на нього у світі і подальшому відновленню ціни, щонайменше до кінця лютого.

Не зважаючи на відновлення виробництва молока в Європі у першій половині 2018 року та приріст в Океанії, експерти очікують на зростання світового імпорту молочних продуктів з боку Китаю та країн, залежних від цін на нафту.

Зважаючи на такий розвиток ситуації та той факт, що світові тенденції доходять до України із затриманням в декілька тижні, то варто очікувати, що стабілізація закупівельних цін на молоко стане можливим вже в другій половині лютого. Крім того, сезонний дефіцит молока на ринку в той період придасть додаткову підтримку цінам.

agravery.com

Україна

новини

молоко

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити