укр

eng

Використання препарату Юніформ для Захисту розсади овочів від збудників хвороб

Кореневі та прикореневі захворювання викликаються патогенами вірусної, бактеріальної і грибної природи й мають схожі симптоми. Частина збудників спричиняє лише локальні захворювання, наприклад, некроз епідермісу, кори кореня або кореневої шийки. При цьому коренева система в основі стебла частково або повністю гине. Інші збудники призводять до загального в'янення рослини. Ці системні патогени здатні рости в провідних судинах, що призводить до їх закупорювання токсикозу у рослини.

Симптоми кореневої та прикореневої гнилі різноманітні, але зазвичай проявляються у виглядів'янення рослини, позаяк ці порушення зачіпають найважливіші функції рослини, зокрема поглинання води і транспортування її в надземні органи. Втрата тургору у рослини свідчить про початок розвитку хвороби.

Причиною більшості кореневих і прикореневих захворювань є фітопатогенні гриби, що відносяться до родів: Rhizoctonia, Fusarium та Pythium. Ці збудники здатні проникати в рослину або заселяти її травмовані тканини. Встановлено, що більшість патогенів активізуються тільки після появи в ґрунті кореневих виділень рослини. Навіть стійкість рослин до патогенів є- відносною, оскільки при появі травм коренів, які виникають дуже часто, патогени проникають в незахищену рослину.

Найбільш агресивними патогенами, є гриби родів Fusarium і Pythium. Вони проникають у рослину не лише через місця пошкодження, а й через живі клітини епідермісу. Грибниця формує апресорії,  і патоген проникає в міжклітинний простір та проростає в глибокі шари клітин. Fusarium, проростаючи в судини, виділяє токсини, а його міцелій утворює тілли, які закупорюють судини, що в результаті призводить до в'янення рослин. Відомо кілька фітотоксинів, що виділяються грибами Fusarium, наприклад лікомаразин, фузарієва або дигідрофузарієва кислоти.

  Досліджено, що у захищеному ґрунті, зараженість рослин кореневою гниллю найменша в середині теплиці й поступово збільшується до її країв. Це  пов'язано з порушенням оптимального температурного режиму ґрунту. Оптимальні показники температури для вирощування розсади — 22–25 °С. Більшість  гібридів, що випробовувалися, у початкових фазах розвитку уражаються кореневою гниллю приблизно однаково. Відсоток хворих рослин суттєво зростає при зниженні температури ґрунту до 12–15 ° С.

Компанія «Сингента» для своїх клієнтів розробила продукт Юніформ з унікальним спектром дії, який надійно захищає рослини від збудників кореневої та прикореневої гнилі.

Юніформ блокує можливість розвитку таких фітопатогенів, як пітіум, ризоктонія, антракноз, фузаріоз, гельмінтоспоріоз, фітофтороз і склеротинія.

32776988_2340730312604635_4496997953398898688_n

На розсаді овочевих Юніформ варто застосовувати у два прийоми. Це дозволяє фунгіциду рівномірно розподілитися у рослині.

Перший полив проводять 0,01 % робочим розчином, коли у рослини утворився перший справжній (повноцінний) листок.

Приклад : візьмімо касету для розсади  на 160 осередків.

Для приготування 0,01 % робочого розчину нам потрібно 10 мл препарату Юніформ розчинити у  100 л води. 2 л отриманого робочого розчину ми обробляємо 1 м2 касети.

Враховуючи, що одна касета на 160 осередків має розмір 40 х 60 см = 0,24 м2

на 1 м2 виходить 4 касети.

Відповідно,  на 1 касету зі 160 осередків потрібно використати 0,5 л (0,01 %) робочого розчину

Другий обов’язковий полив 0,02 % робочим розчином потрібно провести за 2–4 дні до висадки розсади в ґрунт.

Аналогічно, для приготування 0,02 % робочого розчину нам потрібно 20 мл фунгіциду Юніформ розчинити у  100 л води. 2 л отриманого робочого розчин ми обробляємо - 1 м2 касети.

Враховуючи, що одна касета на 160 осередків має розмір 40 х 60 см = 0,24 м2, на 1 м2 виходить 4 касети.

Відповідно, на 1 касету зі 160 осередків потрібно використати 0,5 л (0,02 %) робочого розчину.

Застосовуючи Юніформ від компанії «Сингента», ви отримуєте надійний захист для ваших рослин.

Шановні виробники, нагадуємо, що в компанії «Сингента» в 2018 році діє багато вигідних акцій і пропозицій. Більш детально ознайомитися з інформацією щодо акцій можна на сайті

www.syngenta.ua

Україна

новини

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити