укр

eng

Вихід на ринок ранньої продукції спровокував обвал ціни на ринку часнику в Китаї

Поява ранньої продукції стала одним з головних факторів суттєвого падіння цін на ринку часнику в Китаї. Тільки за місяць китайський часник подешевшав на 50%. За даними порталу Freshplaza.com, в кінці першої декади травня сушений часник пропонувався на ринку Китаю по $ 0,31/ за 0,5 кг, а середня ціна на «молодий» часник становила $ 0,28/кг за 0,5 кг. У квітні 2018 року сушений часник коштував $ 0,63 за 0,5 кг, а ранній $0,55 за 0,5 кг.

Другою важливою причиною падіння ціни є розпродаж запасів старого часнику зі сховищ, в багатьох китайських фермерів вони рекордно високі. Саме тому, виробники готові віддавати часник по ціні навіть нижче собівартості. Збільшення пропозиції молодого часинку в цьому місяці було пов’язано із необхідністю проріджування плантацій, китайські фермери пропонували своїм клієнтам таким чином безкоштовно збирати собі часник для продажу. Саме цим обумовлений великий обсяг пропозиції часнику нового врожаю на ринку.

Нагадаємо, Китай є найбільшим виробником та експортером часнику в світі. Щорічно, країна збирає 20-21,5 млн. тонн часнику, третину цього обсягу Китай продає на зовнішньому ринку.

Про те, як міняється ціна на часник, а також іншу плодоовочеву продукцію на ринку України, Польщі та Іспанії упродовж сезону ви зможете дізнатися на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

freshplaza.com

новини

часник

Китай

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити