укр

eng

За кілька днів переробні підприємства Польщі розпочнуть заготовляти вишню

В кінці цього тижня на переробних підприємствах Польщі відкриється сезон заготівлі вишні. Сировина, яка в минулому році була справжнім дефіцитом, цього сезону досить дешева. Так, за даними порталу Sadyogrody.pl, переробні підприємства Польщі планують розпочати прийомку вишні на підприємства по 1,5-2 zl/кг (0,35-0,46 EUR/кг), в залежності від якості і підприємства не виключають, що в цьому сезоні ціна на сировину може впасти навіть до 0,6 zl/кг (0,14 EUR/кг). Слід зазначити, що десертна вишня на гуртових ринках Польщі тільки від початку тижня стала дешевшою на 20%. На гуртовому ринку в Варшаві та Любліні продавці сьогодні пропонують вишню по 3-5 zl/кг (0,69-1,15 EUR/кг). На ринку в Жешуві ціни на вишню найнижчі - 3-4 zl/кг (0,69-0,92 EUR/кг). Найдорожчу вишню сьогодні можна знайти на ринку Вроцлава, там ціни на ягоду іноді досягають 6 zl/кг (1,38 EUR/кг).

Ціни на вишню в сусідній Україні теж помітно нижчі, ніж рік тому і теж досить швидко знижуються. На найбільшому в Західній Україні гуртовому ринку ОРСП «Шувар», який знаходиться в прикордонній з Польщею зоні, сьогодні вишня, в залежності від якості пропонується в дуже широкому діапазоні цін. Вишня низької якості коштує 8-10 грн/кг (0,26-0,33 EUR/кг), ягода найвищої якості пропонується по 17-20 грн/кг (0,56-0,65 EUR/кг). Від початку тижня вишня на «Шуварі» стала дешевшою на 40%.

Слід зазначити , що українські переробні підприємства поки не квапляться із закупками вишні, на їх думку цілком можливо, що їм буде вигідніше скуповувати вже заморожену вишню в тій самій Польщі.

Слідкувати за ціною на вишню в динаміці та у розрізі років у зручній валюті дуже легко на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

info.shuvar.com

Україна

Польща

новини

вишня

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити