укр

eng

Низькі ціни на сировину ринку переробки фруктів у Польщі — вина самих виробників - думка

Закупівельні ціни на фрукти та ягоди на промисловому ринку Польщі в 2018 році не дозволяють навіть покривати витрати на їх збирання з поля. Переробники розводять руками та стверджують — цінова криза — це вина самих же фермерів, - пише портал rp.pl.

Польські переробники фруктів зараз бачать дві основних причини проблеми це самі ж фермери та ситуація на зовнішніх ринках.

За словами переробників, фермери власноруч створили надмірну пропозицію продукції на ринку в цьому році, не замислюючись про наслідки чи якусь системність у виробництві. Міністерство сільського господарства Польщі вже робить спроби врегулювати ситуацію способом контрактації продукції у подальшому. Проте, на думку представників переробних підприємств, запровадження контрактів на перших порах може лише збільшити витрати виробників, тому що виконувати обов'язки  по графіку та обсягах поставок в цьому сезоні потрібно буде на умовах досить низьких цін.

Що стосується зовнішніх ринків, то ситуація із зростанням пропозиції сировини в цьому році там теж відіграє вирішальну роль. Відповідно пропозиція такої продукції, як соки, джеми, концентрати, що експортуються на зовнішній ринок зростатиме, а це вже знайде своє відображення у зниженні цін, як на сировину, так і на готовий продукт.

Нагадаємо, ціни на плодоовочеву продукцію в Україні, Польщі та Іспанії щоденно оновлюються на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

sadyogrody.pl

новини

Польща.фрукти

ціни

переробка

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити