укр

eng

Країни Східної Європи суттєво збільшать експорт яблук в цьому сезоні - експерт

“Великою проблемою для ринку яблука в сезоні 2018/19 є падіння споживчих інтересів серед населення в умовах надвиробництва та велика конкуренція з іншими фруктами”, - про це заявив німецький експерт Хельвіг Швартау під час чергової конференції Prognosfruit, що відбулася на минулому тижні у Варшаві.
Експерт повідомив, що світове споживання фруктів продовжує зростати, в той же час у ситуації із яблуками спостерігається абсолютно протилежний тренд.
Сучасний споживач надає все більшу перевагу екзотичним фруктам та ягодам, саме тому, рівень споживання яблук у світі продовжує знижуватися.
“Що стосується обсягів експорту десертних яблук на європейський ринок, то вони будуть на стабільному рівні 5,5 млн. тонн для країн Західної Європи. Та суттєво зростуть у Східній Європі — до 2,8 млн. тонн”, - повідомив пан Швартау.
За прогнозам експерта, тільки Польщі експорт яблук може перевищити в сезоні 2018/19 1 млн. тонн.
Проте фахівець зазначив, що через спекотну сонячну погоду якість та смакові властивості яблука можуть бути суттєво гіршими , а відповідно, обсяг яблука справді експортної якості також скоротиться.
Фахівець, також, закликав звертати увагу на нові перспективні ринки збуту.
"Індія – зараз найцікавіший ринок, великий і відкритий ринок для європейських країн. Європейський Союз вже веде переговори стосовно експорту, також, і з Мексикою. Дотепер лише Польща та Франція отримали доступ до ринку Китаю, а цьогорічні втрати врожаю яблука в Китаї які вже досягли 30%, дають дуже хороші перспективи для польських експортерів”, наголосив експерт.

sadyogrody.pl

новини

ЄС

яблука

експорт

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити