укр

eng

Попит на польський яблучний концентрат не показує ніякої динаміки до зростання в ЄС

Сезон 2018/19 почався з катастрофічно низьких закупівельних цін на промислові яблука в Польщі. Країна має потужності для переробки великих обсягів яблука, проте, питання полягає в тому, чи кінцевий продукт у вигляді концентрату можна буде вигідно продавати.

В останні роки попит на польський концентрат на ринку Європи не показує практично ніякої динаміки до зростання, - таку думку висловив Юліан Павляк, керівник групи виробників соків у Польщі, під час бесіди із журналістами порталу sadyogrody.pl.

За словами експерта, станом на сьогодні, основна частка польського концентрату реалізується в країнах Європейського Союзу, головним чином у Німеччині та Великобританії. Загальний обсяг експорту щорічно становить, в середньому 250 - 280 тис. тонн на рік, за винятком сезонів із значними втратами врожаю.
“Це справді хороший показник, але він досить статичний, оскільки попит на наш концентрат у Європі в останні роки практично не зростає.
Я вважаю, що обсяги продажів польського концентрованого яблучного соку  в цьому сезоні не стануть суттєво вищими від показників останніх років. Головним чином, стагнація експорту відбувається через зростаючу конкуренцію із дешевим продуктом із Китаю, Туреччини, України, Молдови та Узбекистану”, - розповідає пан Павляк.

Стежити за динамікою цін на овочі та фрукти на вітчизняному ринку, а також на ринку Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі "Аналітика".

sadyogrody.pl

Україна

Польща

новини

яблуко

концентрат

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити