укр

eng

Закупівельні ціни на молоко пішли вгору

Після відносно стабільної ситуації протягом літа, ринок сирого молока в Україні стає активнішим. Виробники молока, після масового перегляду закупівельних цін на початку вересня, продовжують тиснути на переробників, вимагаючи для себе максимально вигідних умов.

Про це повідомляє «Інфоагро».

«Переробники ж розуміють, що глобальних причин для різкого стрибка закупівельних цін немає, проте змушені поступатися. Деякі поступаються з об’єктивних причин (зростання заявок і потреби компанії), інші — щоб захистити свою сировинну зону перед осінньо-зимовим періодом», — зазначають аналітики проекту.

Так, за даними Держстату, за вісім місяців 2018 року в Україні вироблено 7 млн тонн молока, що на 2% нижче, ніж в аналогічний період минулого року. Показники «місяць до місяця» вже не такі критичні, як у червні та липні, хоча до цих пір негативні по всіх категоріях: за показником серпня до серпня минулого року сільгосппідприємства знизили виробництво молока на 2,6%, господарства населення — на 2,2%.

«Зниження виробництва молока в останні місяці відбувається не тільки в Україні. У схожій ситуації опинилися майже всі “молочні” сусіди: Польща, Білорусь, Росія, Литва. У Північній Європі причиною зниження стала тривала літня посуха», — відмічають експерти.

Та зазначають, що погода поліпшується, тому є надія, що восени ситуація покращиться, тим більше що поголів’я в сільгосппідприємствах скорочується не такими швидкими темпами, як в минулі роки). Станом на 1 вересня кількість корів у фермерських господарствах менше торішньої на 1,5%, загалом по всіх категоріях — на 3,5%.

Експерти відмічають, що після перегляду на початку вересня, закупівельні ціни на фермерське молоко зросли в середньому на 20 копійок і знаходилися в широкому діапазоні 8,00-9,60 грн/кг з ПДВ (за базовими показниками жиру і білка).

«Вартість сировини від господарств населення з серпня практично не змінилися. Покупці цієї сировини виробляють, в основному, біржові товари, ціни яких, як внутрішні, так і зовнішні, не дозволяють і далі збільшувати собівартість продукції, страждає бізнес. У першій половині місяця така сировина в середньому по Україні оцінювалася в 4,00-5,00 грн / кг без ПДВ», — підсумували експерти «Інфоагро».

agravery.com

Україна

новини

молоко

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити