укр

eng

Виробництво часнику в Китаї наступного року, ймовірно, знизиться

Зважаючи на той факт, що обсяги цьогорічного врожаю часнику в Китаї суттєво зросли і, таким чином, обвалили ціну, у наступному році виробництво часнику в цій країні, ймовірно, знизиться, - пише портал freshplaza.com.

Саме низькі ціни цьогоріч спонукали багатьох китайських фермерів або ж зменшити площі, або ж цілковито відмовитися від вирощування часнику. На скільки обсяги виробництва у наступному році зменшаться поки не зрозуміло, проте, ситуація ускладнюється ще і тим що, навіть, попри зменшення рівня виробництва, пропозиція китайського часнику у наступному році не обов'язково зменшиться, оскільки, достатньо великі обсяги продукції із цьогорічного врожаю було закладено на зберігання.

У зв’язку із тим що пропозиція часнику на світовому ринку в цьому році є більш, ніж достатньою, китайським експортерам довелося нелегко у пошуках зовнішніх каналів збуту, особливо на таких ринках як європейський, де вимоги до продукції є напрочуд суворими. Саме тому, за свідченнями учасників ринку, все більша частка китайського часнику зараз продається саме на внутрішньому ринку, де ціна хоч і низька, але, вже протягом довгого часу залишається стабільною.

Іспанія, Нідерланди, Франція та Італія є основними гравцями на ринку часнику в Центральній Європі, цьогоріч, надвиробництво часнику в Китаї обернулося серйозними труднощами і для цих країн.

Ринок часнику в Іспанії переживає зараз не найкращі часи. Проблема надмірного зростання пропозиції змушує іспанських виробників, також, задумуватись над скороченням виробництва. Як повідомляють учасники ринку, хоч і якість часнику є доволі доброю, ринок не може із такою швидкістю поглинати настільки великі обсяги продукції.

Проблемним став цей рік і для виробників часнику в Італії. Надлишкова пропозиція продукції, а, також, зростання імпорту на ринок ЄС із таких країн, як Туреччина та Єгипет не дозволило виробникам розраховувати на більш високі ціни.

Зараз попит на ринку стагнує. До кінця року дехто взагалі говорить про колапс на ринку часнику. Я, також, не маю жодних оптимістичних очікувань стосовно початку 2019 року. На мою думку, ситуація на ринку часнику в ЄС залишиться незмінною до літа наступного року. Саме переробна промисловість - це зараз чи не єдиний вихід, щоб полегшити ситуацію в цьому секторі”, - розповідає один із трейдерів.

За словами виробників, французький часник сьогодні практично не експортується, оскільки майже увесь його обсяг споживається на внутрішньому ринку. Останні обсяги французького часнику виходять на ринок у січні. Після цього, основну частку на ринку цієї країни займає імпортна продукція із переходять на походження, як Аргентини, Китаю та Іспанії.

У порівнянні з минулим роком, ціни на часнику у Франції зросли на 10-15%. В той же час, імпортний часник із Іспанії та Китаю на французькому ринку в цьому році продавався майже наполовину дешевше.

Великий обсяг китайського часнику на ринку Німеччини в цьому році зумовив значне зниження ціни. Проте, за словами трейдерів, на німецькому ринку напередодні святкового періоду попит активізувався і, головним чином, на продукцію саме від європейських виробників.

У Нідерландах же, напротивагу, трейдери відзначають жвавий попит на китайський часник та доволі привабливу ціни, а ситуацію на ринку, загалом, доволі непоганою.

За даними порталу “Інфо-Шувар”,  на ринку України ціна на часник сьогодні була зафіксована в діапазоні 18-40 грн/кг (0,57-1,27 EUR/кг), тобто, більш, ніж на третину дешевше, порівняно із другою половиною грудня 2017 року.

Також, на вітчизняному ринку доступна пропозиція імпортного часнику із Китаю та Іспанії в межах ціни 37-45 грн/кг (1,18-1,43 EUR/кг).

Спостерігати за розвитком подій на ринку часнику та інших овочів у зручному графічному вигляді можна в рубриці «Аналітика» порталу «Інфо-Шувар». Сервіс дозволяє порівнювати ціни на продукцію за будь-який період на будь-якому ринку України і на ринку «Броніше» в Польщі. Інформація надається в гривні та євро.

Слідкуйте за найсвіжішими новинами плодоовочевого ринку в каналі t.me/InfoShuvar

freshplaza.com

новини

часник

ЄС

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити