укр

eng

Україна: виробництво сирного продукту скорочується

На ринку справжніх сирів ситуація відносно спокійна, в той час як виробники сирного продукту зазнають труднощів через прикриття схем ввезення цього продукту Білоруссю. – ІНФАГРО

Не виключено, що постраждалі від прикриття схем заводи, що спеціалізуються на виробництві сирних продуктів, намагатимуться спробувати свої сили на ринку справжніх сирів, що може закінчитися обвалом цін на останні.

А поки ціни на сир залишаються досить високими. В кінці січня провідні виробники продавали «народні» сири безпосередньо дистриб’юторам по 150-160 грн/кг. Ціни на сирний продукт до недавнього часу були досить високими (зазвичай 2300 – 2400 USD/т), в Білорусь його продавали дешевше, а зараз продажів немає. Це означає, що колишні експортери в Білорусь будуть намагатися реалізувати склади, дешево продаючи продукцію до Казахстану, і тим самим обвалять ринок.

Проблеми з експортом сирних продуктів ведуть до зниження обсягів їх виробництва, хоча ще в минулому місяці цього товару випустили в Україні близько 5,4 тис. т. Справжніх сичужних сирів зварили близько 7 тис. т. У лютому сирного продукту випустять ще менше.

Слід зазначити, що вже в минулому році виробництво напівтвердих сирних продуктів в Україні скоротилося приблизно на 12%, а от випуск справжніх твердих / напівтвердих сирів збільшився на 3%, приблизно до 67 тис. т. Так що якщо до недавнього часу виробництво сирних продуктів в Україні переважало, то може статися, що в поточному році ситуація вирівняється на користь справжнього сиру.

ІНФАГРО

Україна

новини

молочка

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити