укр

eng

В Україні за вихідні знов подорожчала білоголова капуста

На ринку білоголової капусти за минулі вихідні прискорилось зростання цін. Сьогодні на найбільшому в Західному регіоні гуртовому ринку ОРСП «Шувар» капуста пропонується по 16-18 грн/кг (0,54-0,61 EUR/кг). В порівнянні з минулою п’ятницею, ціни зросли на 10%, а від початку березня вартість продукції збільшилась в 1,5 рази. Таким чином, білоголова капуста очолила рейтинг найбільш дорогих позицій серед овочів «борщового набору», потіснивши цибулю.

«Сьогодні є всі підстави прогнозувати подальше зростання ціни на українську капусту. В українських сховищах пропозиція обмежена, особливо це стосується, якісної  капусти. В сусідній Білорусі, звідки ми завозимо буряк та моркву ціни на капусту майже співставні із нашими цінами. Імпортери придивляються до польської капусти. Завдяки зростанню ціни в Україні, різниця у вартості польської та вітчизняної капусти суттєво збільшилась за минулий тиждень, але, поки що, цього недостатньо для початку масового імпорту»,- розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар».

За даними «Інфо-Шувар» сьогодні на ринку «Броніше» у Варшаві білоголова капуста пропонується по  0,37-0,47 EUR/кг, за останній тиждень, ціни на польську капусту, навіть, просіли майже на 5%.

Стежити за подіями на плодоовочевому ринку дуже просто разом із інформаційним центром «Інфо-Шувар». Щоранку оновлення цін на капусту та інші види овочів та фруктів можна спостерігати в рубриці «Аналітика».

Всі найсвіжіші новини ринку овочів та фруктів в нашому каналі в  Телеграм 

info.shuvar.com

Україна

новини

купуста

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити