укр

eng

Ціни на ранню капусту в Україні опустились нижче рівня минулого року

Після чергових змін в цінах, на цьому тижні, вартість ранньої білоголової капусти в Україні опустилась нижче рівня цін минулого року. Фахівці інформаційного центру «Інфо-Шувар» зафіксували цей факт ще на початку тижня, крім того, аналітики зауважили на тому, що в цьому сезоні падіння ціни на капусту має більш виразний характер.

Пропозиція імпортної ранньої капусти на ринку України почала збільшуватись ще в другій половині березня, коли країна почала імпортувати її з Македонії та Узбекистану. До кінця березня ціни на продукцію знижувались дуже повільно, до того ж, їх рівень залишався на 15-20% вищим від рівня цін ранньої капусти в 2018 році. Але, вже на початку квітня, ситуація почала змінюватися дуже швидко, за перший тиждень цього місяця ціни на імпортну ранню капусту в Україні впали на 45%, при цьому, головне просідання ціни було пов’язане із збільшенням відносно дешевої ранньої капусти виробництва Узбекистан.

«Поточний сезон створив дуже сприятливі умови для налагодження бізнес-зв’язків між українськими трейдерами та виробниками Узбекистану. Початок співпраці розпочався ще на початку зими із поставок цибулі, а вже в кінці березня деякі українські продавці почали працювати із узбецькою ранньою капустою. Узбецька капуста сьогодні помітно дешевша від капусти виробництва Македонії і це, напевно, її головна перевага. По якісних показниках капуста виробництва Македонії все ще виграє, хоча, продавці все одно вимушені знижувати ціни під впливом загального збільшення імпорту. Вже за кілька днів, ми очікуємо появу української капусти на ринку, зазвичай, після цього, ціни починають знижуватись ще швидше, а обсяги імпорту, відповідно, скорочуватися», - розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар», найбільшого в Західному регіоні гуртового ринку сільгосппродукції.

За даними «Інфо-Шувар», сьогодні на майданчику для торгівлі з автомобілів та в терміналі «Овочі та фрукти» ринку «Шувар» пропонується капуста виробництва Македонії по 33-34 грн/кг (1,1-1,13 EUR/кг), пропозиція капусти виробництва Узбекистан є значно меншою, а ціни на цю продукцію формуються в діапазоні 25-28 грн/кг (0,83-0,93 EUR/кг). Оператори ОРСП «Шувар» сподіваються, що найближчими днями просідання ціни дещо сповільниться, а, напередодні Великодніх свят, взагалі не виключать зростання вартості ранньої капусти.

Стежити за подіями на плодоовочевому ринку дуже просто разом із інформаційним центром «Інфо-Шувар». Щоранку оновлення цін на капусту та інші види овочів та фруктів можна спостерігати в рубриці «Аналітика».

Всі найсвіжіші новини ринку овочів та фруктів в нашому каналі в  Телеграм 

info.shuvar.com

Україна

новини

капуста

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити