укр

eng

Збільшення імпорту з Узбекистану - головна причина падіння цін на ранню капусту в Україні

Збільшення поставок капусти з Узбекистану є головною причиною падіння цін на ранню капусту на цьому тижні. Про це «Інфо-Шувар» повідомляють українські трейдери, які працюють як з вітчизняною, так і з імпортною капустою.

«Ті, хто в цьому сезоні намагалися заробити на поставках цибулі з Узбекистану, зараз роблять аналогічні спроби на ранній капусті. Проблеми із якістю, у випадку із узбецькою капустою, - це досить розповсюджене явище. Не всі українські трейдери мають досвід роботи з узбецьким товаром, тому, вимушені постійно знижувати ціни. Збільшення пропозиції узбецької капусти тисне на ціни більше, ніж поставки з Македонії чи від українського виробника», - розповідають оператори ОРСП «Шувар», одного з найбільших гуртових ринків у Західному регіоні України.

За даними «Інфо-Шувар», сьогодні капуста виробництва Узбекистан пропонується в Україні по 25-26 грн/кг (0,83-0,86 EUR/кг), від початку квітня вона подешевшала майже на 11%. Капуста виробництва Македонії, за той самий період, подешевшала більш,ніж на 25% , сьогодні на гуртових ринках її можна купити по 23-27 грн/кг (0,76-0,89 EUR/кг). Цінова конкуренція між імпортерами змушує знижувати ціни і вітчизняних виробників. Українська капуста врожаю 2019 року з’явилася на гуртових ринках лише тиждень тому, перші партії вітчизняні виробники пропонували по 30-31 грн/кг (0,99-1,02 EUR/кг), а сьогодні ціни на українську капусту вже знизились до 24-25 грн/кг (0,79-0,83 EUR/кг). Для порівняння, рік тому, в середині квітня українська капуста коштувала 27-28 грн/кг (0,8-0,9 EUR/кг).

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на фрукти та овочі  на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

info.shuvar.com

Україна

новини

капуста

імпорт

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити