укр

eng

На ринку білоголової капусти в Україні зафіксований найбільший за весь сезон стрибок цін

В останній тиждень квітня на ринку білоголової капусти в Україні був зафіксований найбільший за весь сезон стрибок цін. За даними інформаційного центру «Інфо-Шувар», всього за кілька днів напередодні Великодня, капуста на гуртових ринках стала в 2 рази дорожчою. Ціни випередили всі найсміливіші прогнози, в останній тиждень квітня капуста на гуртових майданчиках країни коштує 35-40 грн/кг (1,18-1,34 EUR/кг).

«В цьому сезоні ми маємо безпрецедентно високі ціни на капусту. Це пов’язано із зменшенням врожаю не тільки в Україні, а й у сусідніх країнах, звідки ми в попередні сезони імпортували капусту. Наприклад, сьогодні в Польщі капуста коштує ще дорожче, ніж в Україні, а ця країна завжди була одним із головних постачальників капусти на український ринок в дефіцитні сезони», - розповідає Тетяна Гетьман - керівник проекту «Інфо-Шувар» .

Продавці впевнені, що найближчими днями ціни на капусту не будуть знижувися, дехто прогнозує їх подальше зростання, адже завозити продукцію дійсно нема звідки. За даними «Інфо-Шувар», на одному з найбільших гуртових ринків Польщі - «Броніше» капуста сьогодні коштує 0,82-1,17 EUR/кг і від середини квітня ціни в цій країні теж зростають.

«В попередні роки, із явною нестачею пропозиції капусти в Україні, ціни на «стару» капусту залишалися доволі високими ще як мінімум, протягом першої половини травня, а вже у червні ринок повністю займала продукція нового врожаю. При цьому, перепад цін з травня по червень в такі сезони був досить різким», - додає пані Гетьман.

Нагадаємо, рік тому білоголова капуста коштувала мінімум в 6,5 разів дешевше. Попередній ціновий рекорд на ринку білоголової капусти в Україні був зафіксований в квітні 2011 року, тоді капуста коштувала 11-15 грн/кг (0,4-0,5 EUR/кг).

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на фрукти та овочі  на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

info.shuvar.com

Україна

новини

капуста

ціни

овочі

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити