укр

eng

За два дні до Великодня, на ринку ранніх овочів стався обвал цін

Ще кілька днів тому, українські трейдери тішилися високом попитом і цінами на ранні овочі. Але, за два дні до Великодня, ситуація по більшості видів продукції змінилася на кардинально протилежну.

В «Інфо-Шувар» пов'язують цей факт із тим, що останніми днями пропозиція на ринку зростала навіть швидше, ніж передсвятковий попит. Високі ціни на овочі привернули увагу українських бізнесменів. За тиждень до свят, бажаючих заробити з кожним днем ставало більше, особливо активними були імпортери.

«Сьогодні ми фіксуємо не просто зниження вартості ранніх овочів, по деяких позиціях мова йде про справжній обвал цін. Звичайно, продавці не розраховували на такий розвиток подій, але, на жаль, таке явище є дуже розповсюдженим на вітчизняному ринку овочів та фруктів. Справа в тому, що більшість продукції на цьому ринку продається випадковим клієнтам, частина продукції, яку українські трейдери поставляють, згідно контрактів або, принаймні, за попереднім замовленням, дуже мала. Тому, оперативно відреагувати на зміну попиту продавці не встигають. В цьому полягають головні ризики для бізнесменів на плодоовочевому ринку України», - розповідає Тетяна Гетьман, керівник «Інфо-Шувар».

За даними фахівців інформаційного центру,  найбільше падіння ціни сьогодні було зафіксоване по ранній капусті. Сьогодні на найбільшому в Західній Україні гуртовому ринку ОРСП «Шувар» рання капуста вітчизняного виробництва пропонується по 22-25 грн/кг (0,74-0,84 EUR/кг), а імпортна капуста із Узбекистану та Македонії коштує 32-35 грн/кг  (1,08-1,18 EUR/кг).

Ціни на імпортний тепличний огірок знизилися майже на 20% до 32-38 грн/кг  (1,08-1,28 EUR/кг), вітчизняний огірок продавці пропонують по 45-48 грн/кг  (1,52-1,62 EUR/кг), ще вчора його вартість становила 50-53 грн/кг  (1,69-1,79 EUR/кг).

Схожа ситуація спостерігається і увипадку із  імпортним помідором, його вартість буквально за одну добу знизилася більш, ніж  на 20 % до 30-46 грн/кг (1,01-1,55 EUR/кг). Ціни на український помідор за той самий період впали майже на 10% до 53-55 грн/кг (1,79-1,86 EUR/кг).

Вся редиска, яка сьогодні пропонується на вітчизняних гуртових ринках має українське походженні і ціни на неї за добу теж впали, в середньому, на 13% до 23-25 грн/кг (0,78-0,84 EUR/кг).

Варто зазначити , що ціни на всі вищезазначені позиції овочів сьогодні є вищими, ніж рік тому, в середньому,  на 30 %. Вийнятком є лише редиска, її вартість за рік знизилася майже  на 8%.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на фрукти та овочі  на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

info.shuvar.com

Україна

новини

овочі

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити