укр

eng

Після свят ціни на тепличний огірок в Україні обвалилися в 2 рази

Ціни на тепличні огірки в Україні за святковий період впали в 2 рази. В порівнянні з минулим роком, огірок теж став помітно дешевшим. Про це повідомляють в інформаційному центрі «Інфо-Шувар», із посиланням на дані власного моніторингу цін.

Так, за даними інформаційного ресурсу, на найбільшому в Західній Україні гуртовому ринку ОРСП «Шувар» огірки корнішони пропонуються по 10-15 грн/кг (0,34-0,51 EUR/кг). Рік тому огірки на гуртових ринках коштували помітно дорожче, на початку травня 2018 року ціни знаходились в діапазоні 19-22 грн/кг (0,6-0,7 EUR/кг).

Ціни на огірок в Україні почали досить швидко знижуватися в останній тиждень квітня, навіть передсвятковий ажіотаж серед гуртових покупців цього разу не дозволив продавцям втримати це падіння. Враховуючи те, що протягом трьох тижнів квітня 2019 року вартість українського огірка, в цілому, була помітно вищою, ніж рік тому, падіння цін цього сезону виглядає більш драматично – за останній тиждень квітня огірок на гуртових ринках України подешевшав в 4 рази!

Раніше повідомлялося, що Україна в цьому сезоні значно погіршила зовнішній торговий баланс по огірках. За перші три місяці 2019 року країна імпортувала в 11 разів менше огірка, ніж експортувала. В порівнянні з минулим роком, за січень-березень експорт скоротився в 3,5 рази до 530 тонн, а імпорт, навпаки, збільшився на 20% до 5808 тонн. Потреба в імпортному огірку зберігалася і на початку квітня, але вже у другій половині місяця пропозиція вітчизняного огірка почала швидко зростати. Станом на початок квітня, на гуртових ринках країни здебільшого пропонується український огірок.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на фрукти та овочі  на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

info.shuvar.com

Україна

новини

огірок

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити