укр

eng

Для польскої спаржі міцевий ринок стає не менш важливим, ніж експорт

Польські фермери щороку намагаються раніше виходити на ринок, з метою потиснути імпорт на полицях вітчизняних супермаркетів і отримати кращу ціну за свій продукт. Так, наприклад, врожай спаржі в Польщі цього року почали збирати ще в першій декаді квітня, це на кілька тижнів раніше від звичайного терміну, повідомляє портал sadyogrody.pl.

За даними Мар’яна Якобза - президента Асоціації виробників спаржі Польщі, зростання внутрішнього попиту на спаржу супроводжується збільшенням її внутрішнього виробництва. Місцеві супермаркети стають для польських фермерів не менш важливим каналом збуту, ніж експорт. Зміна вподобань польських споживачів теж впливає на бізнес місцевих виробників спаржі.

«Головне зростання споживання сьогодні відбувається у Східних регіонах країни, тут ще кілька років тому про спаржу взагалі мало хто чув. В цілому, по країні попит на зелену спаржу зростає швидше, ніж попит на білу. Зелена спаржа має більш вишуканий смак», - каже Мар’ян Якобз.

Пан Якобз наголосив, що початок поточного сезону не був безхмарним у Польщі. В кінці першої декади квітня в країні були заморозки, це негативно вплинуло на врожайність. Але, вже в останній тиждень квітня, стало досить тепло, пропозиція спаржі суттєво зросла, а ціни,відповідно, впали в 1,5-2 рази. Якщо на початку сезону виробники продавали спаржу по 20-25 zl/кг (4,66-5,82 EUR/кг ), то сьогодні спаржа в господарствах коштує 10-15 zl/кг ( 2,33-3,49 EUR/кг ).

Згідно даних Асоціації виробників спаржі Польщі, станом на 2018 рік, загальна площа насаджень спаржі в Польщі становить 2 тис. га, попередні оцінки врожаю минулого року складають 10-13 тис. тонн.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на фрукти та овочі  на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

Україна

новини

ціни

спаржа

Польща

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити