укр

eng

Новий врожай: як за рік змінилися ціни на ранні овочі `борщового набору` в Україні

Сезон овочів «борщового набору» 2019 в Україні можна вважати відкритим. Сьогодні на гуртових ринках країни присутні майже всі позиції нового врожаю, винятком є тільки морква.

Якщо ціни на «старі» овочі продовжують зростати, то вартість продукції нового врожаю знижується досить швидко. За даними «Інфо-Шувар», тільки за останній тиждень квітня ціни на ранній буряк в Україні знизилися на 14%, вартість ранньої цибулі зменшилася на 7%, рання картопля подешевшала майже на 40 %, а рання капуста взагалі впала в ціні більш, ніж  в 2 рази.

Пропозиція раннього «борщу» формується із продукції вітчизняного виробництва та імпорту. Так, якщо ринок ранньої капусти сьогодні майже повністю зайняв вітчизняний виробник, то ринок ранньої цибулі – це суто імпортна продукція виробництва Узбекистан та Єгипет. За оцінками «Інфо-Шувар», у структурі ринку ранньої картоплі частка вітчизняної продукції становить приблизно 20%, імпортуємо ми картоплю із Азербайджану та Єгипту. У випадку із раннім буряком, частка вітчизняної продукції складає приблизно 60%, імпорт переважно надходить із Узбекистану.

В порівнянні з минулим роком, ціни ранню капусту впали майже в 2 рази, а картопля вітчизняного виробництва подешевшала в 1,5 рази. Ціни на ранній буряк, поки що, тримаються на тому ж рівні цін, що і рік тому.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на фрукти та овочі  на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

chart (47)

info.shuvar.com

Україна

новини

овочі

ціни

борщовий набір

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити