укр

eng

Виробництво масла падає, а випуск спредів зростає

 
У найближчій перспективі на ціну масла в Україні впливатимуть три чинники.

По-перше, це кон’юнктура світового ринку: якщо в Європі товар подорожчає, то в Україні ціни підтягнуться вгору.  Другий фактор – курс гривні.  Зараз він почав знижуватися, і якщо це зниження виявиться істотним, внутрішні ціни зміцняться.  Крім того, стримувати зростання цін можуть виробники казеїну.  На тлі зростання вартості цього товару, дрібні оператори можуть погоджуватися продавати супутній продукт, масло, дешевше.

Крім наведених вище чинників, вагому роль в ціноформуванні на українському ринку масла буде відігравати тренд скорочення його виробництва.  Минулого місяця товару випустили 7 тис. т,  що на чверть менше показника за аналогічний період минулого року.  Навіть в літні місяці розраховувати на істотне зростання випуску масла не варто – у багатьох переробників немає інтересу до виробництва сирних продуктів і СОМ.

Виробництво масла падає, а випуск спредів зростає. Минулого місяця, з урахуванням рослинно-вершкових сумішей, випустили 4,3 тис. т (+10% до квітня 2018).  Причому зростає виробництво за рахунок збільшення внутрішніх продажів, які раніше стрімко скорочувалися протягом декількох років.

ІНФАГРО

УКраїна

новини

масло

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити