укр

eng

Українська лохина знов дешевшає

На ринку лохини в Україні відновилась тенденція до зниження ціни. Одночасно із цим фахівці «Інфо-Шувар» зафіксували суттєве розширення цінового діапазону на цю ягоду.

Станом на 30 липня 2019 року на найбільшому в Західній Україні гуртовому майданчику ОРСП «Шувар» у Львові лохина пропонується по 80-110 грн/кг (2,8 -3,7 EUR/кг). Від початку сезону на  ОРСП «Шувар» було продано більше 160 тонн української лохини, пропозиція ягоди почала особливо швидко зростати в останній декаді липня . За тиждень  ягода подешевшала на 25%, зниження ціни відбувається за рахунок збільшення пропозиції дрібної ягоди.

Як стало відомо «Інфо-Шувар» велика пропозиція дрібної ягоди в цьому сезоні пов’язана із проблемами запилення насаджень лохини, які виникли у фермерів навесні через прохолодну та дощову погоду. До того ж не всі агрономи володіють досвідом, необхідним для отримання    ягоди крупного калібру.

За останній тиждень липня  ціни на дрібну лохину знизились на 35%, продавці на гуртових ринках пропонують таку ягоду по 80-90 грн/кг. Вартість ягоди крупного калібру просіла за тиждень на 15%, її на гуртових ринках пропонують по 100-110 грн/кг.

Для порівняння рік тому українська лохина на ОРСП «Шувар» пропонувалась по 110-130 грн/кг, а в кінці липня 2017 року ягода коштувала 160-170 грн/кг

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на лохину та інші  ягоди на ринку  "Шувар" можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram та групі Viber

 

info.shuvar.com

 

лохина

ягоди

чорниця

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити