укр

eng

Ціни на `борщовий набір` в грудні не зросли, але фермери не втрачають надії

    Новорічні свята закінчуються, українські  фермери  повертаються до роботи. Виробники сподівались, що «борщовий набір» суттєво подорожчає  ще в кінці грудня завдяки передсвятковому ажіотажу. Але цей прогноз не збувся, ціни «підтягнулись» лише на 10-15%. Наступне цінове зростання фермери очікують тепер у лютому.

«Підґрунтям для таких припущень є сценарій останніх 2-х сезонів, тоді овочі дійсно починали дорожчати в другій половині  зими. Але на відміну від цих років у 2019 році площі під овочами в Україні  розширились. Тому зростання ціни поки що під питанням. Треба враховувати і те, що у випадку зростання ціни в українських господарствах, на вітчизняному ринку досить швидко з’являться імпортні овочі. Для прикладу,  імпорт  цибулі із Польщі та Казахстану може розпочатись, як тільки ціни подолають межу 10-11 грн/кг ($0,42-0,46 /кг). Імпорт картоплі розпочався ще на початку сезону і продовжується до сих пір», - каже Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар», найбільшого в Західному регіоні України гуртовому ринку.

    У грудні на ОРСП «Шувар» були продані рекордні 9 000 тонн овочів «борщового набору» . Картопля залишається лідером, її через майданчик для торгівлі з автомобілів  ринку «Шувар» у грудні було продано понад  4,7 тис. тонн.

   За даними «Інфо-Шувар» станом на другий тиждень січня «борщовий набір» в Україні продається в 2 рази дешевше, ніж рік тому. Винятком є тільки картопля, вона є майже на третину дорожчою, ніж в минулому році.

filefilefilefilefile

борщ

овочі

капуста

буряк

цибуля

морква

картопля

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити