укр

eng

В Україні стартував сезон закупівлі яблук для переробки

Українські переробні підприємства почали закуповувати яблуко, повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти», посилаючись на дані власного моніторингу. При цьому, аналітики проекту відзначають, що в поточному сезоні ціни на сировину на порядок вище, ніж в попередні роки.

Так, сьогодні промислове яблуко пропонується по 3-3,8 грн / кг (0,10-0,13 EUR / кг), в залежності від регіону реалізації та обсягу партії. Для порівняння, роком раніше,  перші партії сировини надходили на заводи мінімум в 2,6 раз дешевше - по 1,15-1,8 грн / кг (0,04-0,06 EUR / кг). Таку істотну цінову різницю учасники ринку пояснюють підвищеним інтересом переробників до сировини на тлі досить обмеженої пропозиції такого яблука в садах.

При цьому, варто відзначити, що самі заводи вельми неохоче працюють на таких умовах і здійснюють закупівлю сировини тільки в разі гострої необхідності. Масові закупівлі підприємства планують розпочати спочатку осені, коли в продаж почнуть надходити яблука більш пізніх сортів. Крім того, учасники ринку сподіваються, що на той час і ціни на сировину дещо знизяться.

Нагадаємо, що схожа ситуація спостерігається і на польському ринку, де ціни на яблуко для переробки ростуть практично щодня і сьогодні вже коливаються в межах 0,15-0,18 EUR / кг.

Більш детально про стан ринку переробки яблук в Україні, а також про основні тенденції в яблучному секторі України і Європи всі бажаючі зможуть дізнатися, відвідавши сьому  міжнародну конференцію «Яблучний бізнес України - 2017» 17-18 серпня в Києві. Для участі в події необхідно заповнити заявку.

fruit-inform.com

Україна

новини

яблуко

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити