укр

eng

Експорт живця свиней приніс Україні $4,3 млн

У січні-листопаді 2017 року Україна експортувала 2,8 тис. тонн (понад 30 тис. голів) живих свиней до Грузії. Сукупна вартість відвантажень – $4,37 млн. 

Про це повідомили в Асоціації свинарів України (АСУ) з посиланням на дані митної статистики Державної фіскальної служби.

За підсумками 11 місяців цього року зовнішні поставки тварин забійних кондицій перевищили сукупний експорт живих свиней у 2016 році.

Якщо загальна жива вага вивезених тварин перевищила минулорічні обсяги лише +3%, то зростання закупівельних цін в Україні позитивно вплинуло й на ціни експорту: валютні надходження збільшилися на 36,5% порівняно з минулорічними результатами. Незважаючи на це, зовнішньоторгове сальдо по цій товарній групі відчутно менше, ніж у 2016 році: $439 тис. проти $733 тис. торік.

«Цьогоріч бачимо більш активний імпорт живих свиней. За січень-листопад українські свиногосподарства витратили на оновлення чи нарощування поголів’я чистопорідними чи гібридними тваринами $3,9 млн, – зауважила аналітик АСУ Олександра Бондарська. – При цьому за весь 2016 рік племінних свиней закупили менше, ніж на $2,5 млн». 

Вона відзначає більше бажання виробників свинини до покращення племінного потенціалу. «А це – перша ознака поступового відновлення галузі», – переконана Олександра Бондарська.  

agrotimes.net

Україна

новини

живець

експорт

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити