укр

eng

На ринку Західної України подешевшали кавуни

Ціни на кавуни в Західній Україні за тиждень впали на третину. Про це повідомляє «Інфо-Шувар» із посиланням на дані моніторингу цін на ОРСП «Шувар» - найбільшому гуртовому майданчику регіону, розташованому у Львові.

Від початку минулого тижня гуртові ціни на кавун  на «Шуварі» знизились з 4,7-5,5 грн/кг(0.14-0.17 EUR/кг ) до 3,5-4,0 грн/кг(0.10-0.12 EUR/кг ). Слід зазначити, що ціни знижувались  навіть в умовах теплої погоди, яка зазвичай лише сприяє активізації попиту на кавун. Учасники ринку пов’язують факт цінового спаду із суттєвим збільшенням пропозиції кавунів на ринку західних та центральних регіонів України, що в свою чергу пояснюється відновленням збирання кавунів на Півдні, після тривалого періоду дощів.

«Сьогодні пропозиція кавунів зростає, але далеко не всі фермери готові запропонувати ринку дійсно якісний кавун. Погодні умови першої половини серпня негативно вплинули на якість українських кавунів. З одного боку після дощів пропозиція в Україні почала зростати, але  з іншого боку покупці постійно жаліються на якість продукції – частка недозрілого або навпаки переспілого кавуна зараз досить велика. Крім того, цього сезону в Україні багато плодів вражених шкідниками, насамперед совкою. Неоднорідна якість негативно впливає  на експортні можливості нашої продукції», - коментує ситуацію Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Маркетинг-аналітика» ОРСП «Шувар».

Нагадаємо, цього року  погодні умови суттєво відкоригували вартість українських  кавунів. З другою половини липня українські фермери вимушені були призупинити збирати кавун через постійні зливи на Півдні країни. Через це в середині липня ціни на український кавун почали швидко зростати, на високому рівні вони протримались майже 4 тижні. В період з середини липня по середину серпня 2018 року кавун в Україні продавався майже в 2 рази дорожче, ніж рік тому.

Спостерігати та порівнювати ціни на кавун на різних ринках України і навіть Польщі можна щодня в рубриці "Аналітика"

info.shuvar.com

кавуни

фрукти.експорт

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити