укр

eng

Експерти прогнозують збільшення виробництва свинини в Україні в 2019 році

Збільшення виробництва свинини не спричинить зниження цін, вважають аналітики компанії Pro-Consulting

Україна увійшла в 2019 рік із найнижчим поголів'ям свиней і великої рогатої худоби за всі роки Незалежності. Про це заявили аналітики компанії Pro-Consulting, посилаючись на офіційну статистику.

У той же час Асоціація "Свинарі України" прогнозує невелике збільшення виробництва свинини і продуктів з неї вже в цьому році, повідомляє прес-служба асоціації.

Очікується, що в 2019 році виробництво м'ясопродуктів складе 750 тис. тонн. Для прикладу, у 2018 році було вироблено 744 тис. тонн.

Імпорт свинини буде залежати від внутрішніх цін на м'ясо і міжнародних котирувань - чим менша різниця між європейськими цінами на свинину і цінами в Україні, тим нижче буде зацікавленість в її імпорті.

До речі, в Україні розвивається виробництво органічного м'яса. Свинина в ньому займає майже третину ринку.

Структура ринку органічного м'яса в Україні,%

56268

Сьогодні ліцензію на виробництво органічних курятини, свинини та яловичини мають не більше 20 українських компаній. З них близько половини - реально здійснюють відповідну діяльність у великих масштабах. Решта поки обмежуються рослинництвом або іншим подібним бізнесом. У той же час, цей напрям вважається перспективним.

Експерти компанії Pro-Consulting прогнозують помірне зростання цін на м'ясо в 2019 році, посилаючись на все ті ж тенденції світового ринку і зростання собівартості утримання худоби.

Варто відзначити, що українці споживають все більше імпортної свинини. Тільки за перше півріччя 2018 імпорт свинини виріс в 9 раз - до 8,37 тис. тонн.

Щоденне оновлення цін  на всі головні види м'яса на найбільших гуртових майданчиках України та  Польщі в рубриці  «Аналітика» на порталі «Інфо-Шувар»

delo.ua

Україна

новини

виробництво

свинина

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити