укр

eng

В Україні ціни на буряк знизились під впливом збільшення його пропозиції від населення

Впродовж вихідних столовий буряк на вітчизняному ринку подешевшав більш, ніж на 20%. Але зниження ціни відбулось за рахунок просідання мінімальних цін, тоді як максимальний ціновий поріг майже не змінився.

За даними фахівців «Інфо-Шувар», станом на 11 лютого 2019 року, на найбільшому гуртовому ринку Західної України ОРСП “Шувар” столовий буряк пропонувався у дуже широкому діапазоні цін 5-10 грн/кг (0,16-0,33 EUR/кг).

«Цього сезону ринок столового буряка дуже різноманітний. На гуртових ринках, поряд із вітчизняними комерційними виробниками, буряк продають імпортери та місцеве населення. Найвищу ціну пропонують імпортери, їх продукція дійсно сьогодні найбільш якісна. Найнижчу ціну за буряк встановлює населення. Така пропозиція дуже часто з’являється на ринку в кінці зими, особливо в сезони з високими цінами і, до речі, може суттєво впливати на середній показник цін в другій половині сезону. Поступово зростає пропозиція дрібного не дуже якісного буряка і від комерційного виробника: зберігати таку продукцію далі немає сенсу, а фермеру потрібні гроші на підготовку до нового сезону», - розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар».

Сьогодні, 11 лютого 2019 року, майже на всіх гуртових майданчиках в країні і в роздрібних мережах можна знайти столовий буряк виробництва Білорусь, його гуртова вартість становить 9-10 грн/кг (0,29-0,33EUR/кг). Приблизно за такими ж цінами пропонують якісний буряк вітчизняні виробники, а от дрібний некондиційний буряк коштує 5-6 грн/кг (0,16-0,19EUR/кг). Середня ціна на буряк в Україні сьогодні в 2 рази вища, від показників в лютому 2018 року.

Незважаючи на суттєве зниження поточної вартості вітчизняного буряка, він все ще залишається наполовину дорожчим, ніж на початку лютого 2018 року.

За даними “Інфо-Шувар”, у сусідній із Україною Польщі, від початку поточного року, на найбільшому гуртовому ринку Варшави “Броніше”, столовий буряк подорожчав майже наполовину і коштує, станом на сьогодні 0,19-0,35 EUR/кг. Це негативно вплинуло на поставки польського буряка до України. У порівнянні із минулим роком, ціни на столовий буряк у Польщі зросли більш, ніж на 70%.

Щоденне оновлення цін  на всі головні види продуктів харчування на найбільших гуртових майданчиках України та  Польщі в рубриці  «Аналітика» на порталі «Інфо-Шувар»

 Всі найсвіжіші новини ринку овочів та фруктів в нашому каналі в  Телеграм 

info.shuvar.com

 

Україна

новини

буряк

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити