укр

eng

В другій половині лютого ціни на цибулю в Україні впали до показників середини осені

За третій тиждень лютого ціни на цибулю в Україні впали в 1,5 рази. Про це свідчать дані моніторингу цін інформаційного центру «Інфо-Шувар». За даними фахівців «Інфо-Шувар», сьогодні на гуртових ринках України цибуля пропонується по 10-13 грн/кг (0,33-0,42 EUR/кг), ще в середині лютого ціни досягали 15-18 грн/кг (0,49-0,59 EUR/кг).

Про можливість такого стрімкого просідання ціни фахівці інформаційного центру повідомляли ще на початку січня, посилаючись на постійно зростаючу пропозицію імпортної продукції. Як вже зазначалось, в січні Україна імпортувала рекордні 8,9 тис. тонн цибулі, з яких 1,7 тис. тонн було продано безпосередньо на майданчику для торгівлі з автомобілів ОРСП «Шувар». В лютому імпорт продовжував зростати, що не могло не вплинути на рівень цін.

Слід зазначити, що поточне падіння ціни спровоковане виключно конкуренцією між імпортерами, тоді як українські фермери, як і раніше, втримують цибулю на зберіганні. Виробники сподіваються, що найближчим часом позитивна динаміка відновиться. Такі прогнози базуються на кількох факторах. По-перше – це інформація про зростання цін на цибулю в країнах Центральної Азії, які сьогодні є хіба не єдиним регіоном, звідки українські трейдери завозять цибулю. По-друге - обсяги зберігання української цибулі є значно меншими, ніж рік тому.

Як вже неодноразово повідомлялось, на внутрішньому ринку України останні три місяці майже не продавалась вітчизняна цибуля, дефіцит її пропозиції компенсувався імпортом з Казахстану та Узбекистану. В середині січня була зафіксована найвища ціна на цибулю в Україні, а поточні ціни опустились до показників, що були зафіксовані в другій половині жовтня.

В сусідній Польщі ціни на цибулю із середини лютого теж продовжують поступово знижуватися. Найбільше зростання вартості цибулі в цій країні було зафіксоване в першій половині січня 2019 року. Сьогодні на гуртовому ринку «Броніше» цибуля пропонується в межах 0,53-0,63 EUR/кг, польські трейдери в цьому сезоні теж активно імпортують цибулю, переробні підприємства є головними покупцями цибулі з країн Середньої Азії.

Стежити за подіями на ринку цибулі дуже просто разом із інформаційним центром «Інфо-Шувар». Щоранку оновлення цін на цибулю та інші види овочі та фруктів можна спостерігати в рубриці «Аналітика»

Всі найсвіжіші новини ринку овочів та фруктів в нашому каналі в  Телеграм 

info.shuvar.com

Україна

новини

цибуля

ціни

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити