укр

eng

Коли в Україні знов почнуть дешевшати огірки?

      Тепличний огірок став єдиною товарною позицією на ринку салатних овочів, ціни на яку суттєво зросли на передодні Зелених свят. За даними «Інфо-Шувар», в останній робочий день перед святами на найбільшому в Західній Україні оптовому ринку «Шувар» у Львові огірок пропонується по 18-20 грн/кг, тобто від початку робочого тижня ціни зросли на 65%. Рік тому огірок коштував в 3,5 рази дешевше і навіть у 2017 році ціни були мінімум в 2 рази нижчими.

     «Зростання ціни на огірок сьогодні пояснюється сукупністю факторів. По-перше, сезон в літніх теплицях Півдня закінчився передчасно, а через похмуру і дощову погоду врожайність останніх вибірок огірка була ненайкращою. По-друге, сезон збирання огірка у відкритому ґрунті теж затримався. Додати до цього передсвятковий сплеск активності торгових компаній і стає зрозуміло, чому ціни так швидко сьогодні зостають», - розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар».

    За даними «Інфо-Шувар», після світ напруга на ринку огірка може знизитись, але  ціни  навіть після незначного спаду, скоріше за все, залишаться на відносно високих позиціях до кінця місяця. Інтенсивне зниження цін на огірок  імовірно розпочнеться не раніше, ніж в останній тиждень червня. Саме в цей період більшість виробників Півдня планують розпочати збирання огірка у відкритому ґрунті, якщо їх планам знов не  заважатиме погода.

info.shuvar.com

огірок

овочі

Правила цитування

Зателефонуйте нам

+38 032 456 7887+38 067 123 3219
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора..

Будь-яке використання матеріалів цього сайту дозволяється лише за умов прямого гіперпосилання на info.shuvar.com

закрити

закрити